Thermowood prijs m2: Toepassingen & hun prijzen

thermowood gevelbekleding
Warm, veilig en gezond hout voor vlonders, bekleding en sauna-interieurs
Stora Enso is een trotse producent van echt ThermoWood®, het thermobehandelde hout dat met volledig natuurlijke methodes – warmte en stoom – wordt geproduceerd. De thermische behandeling verbetert de eigenschappen van het hout en opent een brede waaier van toepassingen voor gebruik buitenshuis of binnenshuis. ThermoWood is een eersteklas materiaal dat met gratie veroudert, en levert hoge prestaties onder alle weersomstandigheden.

Meer informatie op www.tuinen-jk.be

ThermoWood – het teken van echte kwaliteit

ThermoWood maakt gebruik van een gepatenteerd productieproces en is een geregistreerd handelsmerk dat alleen gebruikt mag worden door gelicentieerde bedrijven die lid zijn van de International ThermoWood Association. Een onafhankelijke derde partij controleert de productie. Wanneer u ThermoWood van ons koopt, weet u dus dat u een echt kwaliteitsproduct krijgt.

Een milieuvriendelijke, veilige keuze

De grondstof voor ThermoWood is afkomstig van hoogwaardige dennen en sparren uit verantwoord beheerde bossen. Aangezien er geen schadelijke chemicaliën worden toegevoegd tijdens het behandelingsproces, bevat ThermoWood alleen hernieuwbare stoffen. Dit maakt ThermoWood ook de perfecte oplossing voor een warm, aantrekkelijk dek dat prettig is om op te lopen en veilig voor kinderen om op te spelen.

Houtresten kunnen worden verbrand, gerecycled of weggegooid in het normale afvalsysteem, in tegenstelling tot met drukgeïmpregneerd hout.

Grote duurzaamheid, dimensionale stabiliteit en thermische prestaties

ThermoWood is een milieuvriendelijk alternatief voor drukgeïmpregneerd hout. Door de natuurlijke hoge temperatuurbehandeling is dit hout bestand tegen wisselende weersomstandigheden, schimmels en verrotting.

Door de rotbestendigheid, het lagere vochtgehalte en de lagere warmtegeleiding in vergelijking met onbehandeld hout is ThermoWood maatvast, duurzaam en heeft het een goede isolatie. Het behoudt zijn vorm en is bestand tegen veranderende klimaatomstandigheden – u kunt het buitenshuis gebruiken, mits u het regelmatig onderhoudt en een oppervlaktebehandeling geeft om het te beschermen tegen de natuurlijke effecten van verwering en blootstelling aan zonlicht.

Een veelzijdig product, een verscheidenheid aan toepassingen

Na de thermische behandeling zal het hout een homogene kleur vertonen met een rijke, goudbruine tint door het hele stuk heen die de natuurlijke nerf van het hout laat zien.

ThermoWood is verkrijgbaar in twee standaard warmtebehandelingsklassen, Thermo-S en Thermo-D, om de beste technische prestaties te garanderen. Thermo-S heeft een verbeterde stabiliteit, een aantrekkelijke lichte goudbruine tint, en is vooral geschikt voor interieurs. Thermo-D heeft een verbeterde duurzaamheid, een donkerder bruine tint, en wordt gebruikt in zowel binnen- als buitentoepassingen.

Bekleding van het interieur

Natuurlijk is ThermoWood veelzijdig inzetbaar voor binnenhuisbetimmeringen en -vloeren, meubels en andere bouwonderdelen. Dankzij de hoge duurzaamheid en stabiliteit is er zeer weinig dimensionale beweging in het product als het eenmaal aan een muur is bevestigd. Door de verminderde beweging krijgen de oppervlaktecoatings die na montage worden aangebracht een langere levensduur. En omdat de harsen tijdens het proces worden verwijderd, elimineert u het probleem van harslekkage uit knopen en zakken.

Spa- en sauna-interieurs

ThermoWood brengt een aantrekkelijk alternatief materiaal in uw sauna of spa. Met een verminderde warmtegeleiding en zonder hars, kunt u ontspannen en genieten van het comfort.

Buitenbekleding en vlonders

ThermoWood kan de hitte – of de kou of de regen – verdragen. Typische toepassingen zijn buitenbekleding en gevels, houten vlonders, hekken, tuinmeubilair en zonneschermen voor gebouwen.
ThermoClad en ThermoDeck worden geleverd met een optionele oliebehandeling die de weersbestendigheid, kleurstabiliteit en waterafstoting van het hout verder verbetert.
Wij leveren ThermoWood als standaard houtprofielen, op maat gemaakte houtprofielen of als grondstof voor verdere verwerking. ThermoWood is hars- en pekvrij, zodat u eenvoudig lijm, verf en olieverf of oppervlaktebehandelingen zoals een brandvertragende coating kunt aanbrengen. Of u kunt ervoor kiezen om het natuurlijk te laten.