Het grootste assortiment onderhoudsarme buitenmuurbekledingen bestaat uit de volgende materialen: Kunststof, Vezelcement, HPL, Steen en Stenen Strips.

PVC-gevelbekleding

Kunststof is tegenwoordig het meest gebruikte materiaal voor het afwerken van de gevel. Niet alleen de gevelbekleding is gemaakt van kunststof, maar er wordt ook rekening gehouden met randen van randen en zijranden.

Kunststof heeft veel voordelen als het gaat om montage en onderhoud. Plastic is bijvoorbeeld onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Het kost veel tijd met minimale inspanning als het gaat om reinigen om het uiterlijk en de eigenschappen te behouden. Bovendien heeft kunststof tegenwoordig een natuurlijk uiterlijk door toegepaste structuren en zenuwen. De plastic panelen zijn afgewerkt met een externe kwaliteitsfolie die verkrijgbaar is in verschillende kleuren.

Het samenstel is vereenvoudigd door de gemakkelijke eetbaarheid, lange lengtes voor het coaten van grote oppervlakken en het eenvoudig bevestigen van schroeven in de daarvoor bestemde sleuven.
Kunststof wordt veel gebruikt in de nieuwbouw-, renovatie- en onderhoudssector voor het afdekken van de gevel, randrand, overlay en afwerking van kunststof kozijnen.

Muurbekledingen
Fibercement bekleding

Vezelcement is een minder bekend materiaal dan gevelafwerkingen in vergelijking met plastic. Het loont echter de moeite om het zelf te beoordelen. Vezelcement is gemaakt van Portland-cement, gemalen zand, natuurlijke organische vezels, calciumsilicaat, water en minerale vulstoffen. Dit betekent dat het materiaal erg sterk en duurzaam is, maar bovenal is het een brandwerende wandbekleding. Het heeft een A1-brandklasse, wat betekent dat het er niet toe bijdraagt ​​dat het brandgedrag ontvlambaar is. Bovendien wordt een toplaag aangebracht die het uiterlijk van natuurlijk cederhout weerspiegelt. Vezelcement wordt veel gebruikt in nieuwbouw, renovatie en onderhoud.

HPL

HPL staat voor High Presure Laminate of Volkern in het algemeen. Dit betekent dat het materiaal bestaat uit lagen houtvezels en harsen die bij hoge temperatuur worden samengeperst tot een geheel. Dit resulteert in een kwalitatief geschikt product voor het afwerken van gevels, randen en overlays. Dit materiaal is uitstekend tegen externe invloeden zoals zonlicht, water en wind. De toepassingsopties zijn voor zowel binnen als buiten afwerking. Het wordt veel gebruikt als dakkapelbekleding, gevelbekleding, overhang of dakrand, evenals binnenwandafwerking.

Stenen strips
Stenen bekleding

Naast de traditionele gevelafwerkingen hebben we ook unieke stenen gevelpanelen. Dit zijn plastic panelen waarbij de toplaag bestaat uit gesmolten kleine natuurstenen. Dit geeft een uniek en natuurlijk uiterlijk aan het gevelbeeld. Deze combinatie van materialen heeft de voordelen van kunststof, maar het uiterlijk van natuursteen. Stenen gevelpanelen worden op grote schaal toegepast op balkons, vakantiehuizen, caravans, schuilplaatsen of utiliteitsgebouwen.

Stenen strips

Naast de bovengenoemde gevelmaterialen hebben we ook stenen strips. Stenen stroken zijn uitstekend wanneer een bakstenen uiterlijk moet worden gerealiseerd maar met slecht onderhouden eigenschappen. Normale steenstrips zijn losse baksteenstrips die op een cementlaag “plakken”. De stenen stroken van Milin zijn van een ander soort. Stenen stroken worden veel gebruikt als bekleding van vakantiehuizen, huizen, commerciële gebouwen en utiliteitsgebouwen. Maar ook als opvulling van de ruimte tussen de grond en de gevel.